Знищення свободи слова в окупованому Криму: російські методи та наслідки | Центр прав людини ZMINA

Знищення свободи слова в окупованому Криму: російські методи та наслідки

A+ A-

23 жовтня 2024 року о 12:00 у Медіа Хабі Рига (Power-Up Space, вулиця Меркеля, 21) відбудеться пресконференція, присвячена систематичному знищенню свободи слова в окупованому Криму російською владою. Захід пройде на полях Третього парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, який цього року проходить у Ризі.

Правозахисники та журналісти поділяться актуальною інформацією про стан кримських журналістів, затриманих окупаційною владою, та пояснять, як змінилося медіасередовище Криму після окупації 2014 року. Учасники та учасниці розкажуть про те, як російська окупаційна влада вивела боротьбу проти свободи слова на безпрецедентний рівень з початку окупації Криму у 2014 році. Росія вдається як до репресій, так й до маніпуляцій західними ЗМІ для просування інтересів своєї влади.

Під час пресконференції буде презентовано друге видання книги журналіста Юрія Луканова “Пресувальна машина: як Росія знищила свободу медіа в Криму”, нещодавно опубліковане англійською мовою німецьким видавництвом Ibidem Verlag. У лютому 2024 року друге видання книги було презентоване у Великій Британії на низці високопрофільних заходів, зокрема у Міністерстві закордонних справ у справах співдружності та розвитку Великої Британії, редакції Financial Times, Лондонському столичному університеті, Оксфордському університеті, Університеті Глазго та Університетському коледжі Лондона.

Спікери:

  • Ольга Скрипник, голова правління Кримської правозахисної групи
  • Вікторія Нестеренко, проєктна менеджерка Центру прав людини ZMINA
  • Гаяна Юксель, журналістка, членкиня Меджлісу кримськотатарського народу
  • Юрій Луканов, журналіст, автор книги “Пресувальна машина: як Росія знищувала свободу слова в Криму”

Організатори: Медіа Хаб Рига, Кримська правозахисна група, ZMINA.